Emen » Specials » Zwangerschap

Zwangerschap en de eerste stappen naar een nieuw leven

Voor de zwangere vrouw breekt een nieuwe periode in haar leven aan. Maar wanneer ben je nu echt zwanger? En hoe ga je daarmee om? Wat zijn de do's en doníts? Er komt veel bij kijken in deze nieuwe periode die het leven voor jouw zal veranderen. In deze special zijn een aantal onderwerpen voor jouw belicht.

Zwanger?

Ben je zwanger of niet, het begint bijna altijd met de kenmerken die je het doen vermoeden. Misselijkheid springt er wel het meest uit maar de zwangerschapstest geeft je al een goed antwoord al is deze natuurlijk ook niet 100% waterdicht. Een bezoek aan de arts geeft vaak uitsluitsel. De speciaal gaat onder meer in op de eerste tekenen die je lichaam afgeeft en waaraan je zou kunnen afleiden of je zwanger bent of niet.

Een goede start voorbereiden voor de baby

Op het moment dat je zwanger bent wil je graag weten wat je moet doen om je kindje een zo goed mogelijke start te geven. Daarnaast zijn er juist dingen die je zou moeten laten, want de kans is groot dat het vroeg of laat van invloed zal zijn op je kroost en niet ten faveure.

Bewegen en zwanger zijn

We kijken we naar een aantal zwangerschapscursussen, dat er in de markt is en die je eventueel zou kunnen bezoeken. Wat is er zoal te koop en waar zou jij mee aan de slag willen?

Bereid jezelf goed voor en lees veel, zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan. Een prettige zwangerschap!
Zwangerschap: dingen die je maar beter kunt vermijden

Zwangerschap: dingen die je maar beter kunt vermijden

Veel vrouwen die zwanger willen worden, of zwanger zijn, zijn bewust bezig met hun gezondheid. In dit artikel gaan we verder in op wat je beter kunt vermijden voor en tijdens de zwangerschap. Behandel…
Gezond je zwangerschap in!

Gezond je zwangerschap in!

Wanneer je in verwachting bent wordt er veel van je lichaam gevraagd, je wordt sneller moe en vooral in de beginfase zal de misselijkheid je ook parten kunnen spelen. Er zijn veel middelen die je lich…
Ben ik zwanger? De eerste tekenen

Ben ik zwanger? De eerste tekenen

Ben je zwanger of ben je het niet? Dit is een populaire vraag bij vrouwen die proberen zwanger te raken (of juist niet). Het is altijd een spannend moment voordat je een zwangerschapstest doet. Er zij…
Zwangerschapscursussen op een rijtje

Zwangerschapscursussen op een rijtje

Wanneer je zwanger bent ondergaat je lichaam vele veranderingen. Hierdoor kunnen er vervelende klachten ontstaan. Het is dan ook belangrijk dat je weet wat voor lichaamshouding je moet aannemen. Een a…
Gepubliceerd door Emen op 17-10-2010, laatst gewijzigd op 12-09-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.