Emen » Specials » Maleisie
Emen: Informatie van A tot Z

Een rondreis door Maleisië

Maleisië is een land met vele gezichten, de één nog mooier als de ander. Of je nu gaat naar de hypermoderne steden zoals Kuala Lumpur of Penang, de inboorlingen bezoekt in een van de oude regenwouden, volledig tot rust komt op een bounty eiland, of dat je verkoeling zoekt in de bergen van de Cameron Highlands. Er is voor ieder wat wils, van jong tot oud je raakt niet uitgekeken.

Dagboek Maleisië

In onze vorige reisspecial, de mooie plekjes in Marokko, belichten we verschillende mooie plekjes. In deze special pakken we het iets anders aan. Wij hebben 21 dagen rondgereisd op het westelijke deel van Maleisië (het oostelijke deel, ook wel Borneo, hebben we nog niet aangedaan). We zullen de reisdagen, van dag tot dag bespreken, zodat de bezienswaardigheden die wij bezocht hebben belicht zullen worden.

Rondreis door de voormalig Engels kolonie

Omdat wij er vooraf niet van uitgingen dat we naar Maleisië terug zouden keren wilden we een rondreis waarbij wij zoveel mogelijk onze eigen route wilden bepalen. Bij een bekende reis specialist hebben wij dan ook, naar veel voorbereidend werk, een schema bepaald die we wilden doorlopen. Omdat te kunnen doen hebben we vanuit Nederland een auto gehuurd. De (snel)wegen in Maleisië zijn uitstekend. Omdat Maleisië een voormalig Engels kolonie was, wordt er links gereden i.p.v. rechts, maar daar wen je snel aan.

Culturen smelten niet samen maar ontwikkelen zich naast elkaar

Voor het reizen door west Maleisië zijn overigens geen inentingen nodig. Het land is een goed voorbeeld van een coherente samenleving. De ingrediënten zijn niet dat de verschillende culturen in één opgaan, maar dat de verschillende culturen naast elkaar in harmonie leven, met wederzijds respect.

Veel leesplezierů.
Schrijf mee!